Teszt, ami a legjobbat hozza

Aki már volt állás interjún az tudja, hogy mindegyik helyen más és más a követelmény, más szempontok alapján válogatnak. Ez nem ellenünk szól, csak épp mindig más fajt beállítottságú emberekre van szükség, amit előre meghatároznak az adott munkakör figyelembevételével. Több fordulón keresztül, akár hónapok után születik meg a végleges döntés egyes pozíciók betöltésére. Ha már meglévő munkahelyen próbálunk előre törni, akkor megnézik az eddigi teljesítményt, az eddigi esetleges problémákat és az embert magát.

Folyamatos tesztelések, hogy különböző stresszes helyzetekben ki, hogy tud nyugodt maradni, és megfelelően reagálni az adott problémára. Számos kutatás készült már ezek felmérésére, tesztelésére, melyeket a legjobb, ha külsős szakemberekkel végeztetünk el, hiszen egy kívülálló mindenféle érzelmi befolyás nélkül képes olyan döntést hozni, ami a siker felé terel minket. Ebben kiváló segítség lehet számunkra a Kogwheel csapata, amely rendelkezik egy olyan értékelő központtal, ami szimulációs játékokon keresztül akár egyénileg, akár csoportosan, meg tudják mutatni ki, mire képes, mennyire képes megfelelni az elvárásoknak.

Ezt az úgy nevezett AC-t (Assessment Center) akkor célszerű alkalmazni, ha egyszerre több jelölt közül szeretnénk választani, illetve ha olyan pozíciót szeretnénk betöltetni, ami magasabb szintű akár vezetői, vagy akár szociális és kommunikációs képességeken alapuló pozíciók esetén. Előnye, hogy gyakorlatokban figyelik meg a viselkedésüket, objektívek, idő hatékonyak, és aktív, mert a feladathelyzeteket aktívan és spontán oldják meg így a személyiségük is mérhető. Ez egy nagyon nagy segítség lehet számunkra, ami által teljesen meggyőződhetünk, hogy a legjobb munkaerőt kapjuk meg vállalkozásunkba.