Zene nélkül mit érek én?

Ha olyanok vagyunk, hogy zene nélkül nem bírjuk ki, legyünk akármilyen élethelyzetben, akkor a fülhallgató a legjobb választás, hogy ne zavarjunk másokat. Fontos megemlíteni, hogy mi az a maximum határ, amíg biztonságosan hallgathatunk zenét, amitől nem lesz halláskárosodásunk, a túl magas hangerő egyébként is balesetveszélyes, mert ha nem figyelünk az utcán, nem halljuk, ha jön egy autó, könnyen baleset lehet a vége.

De mi alapján választunk? Forma, kialakítás, szín? Ez a nem túlságosan régi találmány a leggyorsabban fejlődő eszközök egyike és ma általánosságban a legkedveltebb, amin zenét szólaltatnak meg. Egy fülhallgató kipróbálásakor, vagy használatba vételekor figyeljünk oda a fülillesztékekre és a megfelelőt válasszuk ki, hogy az képes legyen a lehető legtöbbet nyújtani, és biztonságos legyen, azaz ne legyen halláskárosodásunk, vagy akár a hangerő ne vonja el a figyelmünket az úton. Nagy előnye, hogy rendkívül kis helyen is elfér. Ez egyben hátránya is, mert a zsebből való óvatlan eltávolítás sokszor károsítja a mm-nél is vékonyabb kábelezés forrasztásait, és gyorsan elromolhat, mivel megtörik a kábel.

És akkor itt jönnek képbe a vezeték nélküli bluetooth fülhallgató, aminek szintén van előnye is, és hátránya is. A kábel nem gabalyodik össze, nem törik meg, ellenben ha véletlenül kiesik a fülünkből, nehezebben is találjuk meg az eszközt.