A katalizátor

Az ember, ha céget vezet számtalan dologgal szembe kell néznie, már a kezdetektől. Számtalan adminisztratív feladat állja az útját a mindennapi hatékony menedzsment feladatoknak, könyvelői feladatokhoz bár érteni nem kell, de bizony adatot szolgáltatni is csak úgy lehet jól, ha az ember valamennyire érti a feladatot – persze ebben nagyon sokat segítenek a kollégák, de a fontos döntéseket akkor is nekünk kell meghozni. Ezentúl beszélhetünk a versenytársak sokszor inkorrekt lépéseiről, és még ezer meg egy kellemetlen feladatról, amit meg kell tudnunk oldani nap, mint nap.

Amikor az ember már ebbe jól belejön, és napi rutin feladattá válnak ezek a teendők, még akkor is ha sokszor kellemetlenek, akkor belépnek a körbe a szervezettel összefüggő váratlan események. A láthatatlan, mégis hatalmas problémákat okozó stressz, a munkahelyi feszültség, a különböző kultúrákból fakadó nehézségek a kommunikációban és persze a motiváció vesztés mind-mind hatalmas veszéllyel fenyegetik a hatékony működést, amely bizony záloga a folyamatos versenyképességnek és a vállalati növekedésnek egyaránt.

Mindezek mellett még szembe kell néznünk egy szinte láthatatlan jelenséggel is, amire ha nem figyelünk eléggé, észrevétlen módon lassítja a vállalati reakciót, a motivációt és még számos, a hatékonyságot meghatározó tényezőt, és így a vállalati növekedést is. A jó hír az, hogy ha időben észrevesszük, akkor egy jól irányzott, és megfelelő szolgáltatóval végeztetett vállalati coaching nem csak hogy segítséget nyújt a bajra, de katalizátorként akár sokkal magasabb hatékonyságra és így erőre is növelheti a folyamatok végén a céget. Figyeljünk tehát oda ezekre a láthatatlan tényezőkre és használjuk a coaching katalizátor hatását a vállalati működésben, hiszen elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon is magaslatokat és nagy vállalati eredményeket realizálhasson a cég.