Mire figyeljünk vezetéskor?

Nem mindegy, hogy városban, vagy városon kívül vezetünk. Hiszen a városban rengeteg autó található, kevés a sáv, kevés a parkolóhely, mindenki siet, kapkod, szabálytalankodik csak azért, hogy kettő perccel hamarabb érhessen haza.

Ne feledjük azt a fontos tényt, hogy amikor kimegyünk az útra, akkor nem csak a saját, de a mások testi épségéért is felelősek vagyunk. Azaz ha mondjuk ittasan ülünk a volán mögé, mennyi kárt okozhatunk vele, nem csak magunknak, hanem annak az autósnak is akibe belemegyünk. Sajnos a legtöbb baleset az autóvezetéshez köthető, közúti balesetben halnak meg a legtöbben. Egy felmérés szerint a legtöbb balesetet egészen egyszerű, triviális dolgok okozzák, olyanok, mint a stressz, a lelki állapot, vagy akár egy időjárás okozta fejfájás.

Alapvetően mindenki azt hiszi magáról, hogy jól vezet. Ami lehet, hogy éppenséggel így is van, csak azt felejtik el sokan, hogy nem attól lesz valaki jó vezető, mert hiba nélkül vezet, hanem attól, hogy a másik autós felkészületlenségét, hibáját képes kivédeni, hiszen aki szabálytalanul vezet, nem csak saját magát, hanem a többi sofőrt is veszélynek teszi ki. Védjük magunkat, az autónkat, a ruházatunkat is vezetés során, a cipőnk sarkára ott a heelgood, a testünkre a biztonsági öv, az autónkra meg a fél évenkénti szerelő vigyáz.