Bonyodalom nélkül, gyorsan és hatékonyan

munkavédelem területe szinte minen ember számára ismerősen csengő fogalom. Vagy azért, mert vállalata van, esetleg vezetőként dolgozik, de a munkavállalók is találkoznak ezzel a fogalommal, igaz teljesen más szempontból.

A vállalatok sokszor olyan feladatként tekintenek erre a területre, amelyet jogszabályi kötelezettségek tarkítanak, vannak kötelezően elvégzendő elemei, és egy a lényeg, úgy megoldani ezeket a kötelezettségeket, hogy ha ellenőrzés érkezik a vállalathoz gyorsan és bírság nélkül igazolni tudják, hogy minden jogszabálynak maradéktalan megfelel a vállalati működés.

Ez a terület számos jogszabály által meghatározott kötelezettségek, szabályok, határidők és tiltások által tarkított, bonyolult világ. Nem az a kérdés, hogy a vállalat önállóan, a jogi szakemberek és esetleg egy alkalmazott munkavállaló segítségével képes-e eleget tenni a feladatoknak, hanem hogy mennyire éri meg ez számára, és mennyire tud hatékonyan és biztonság érzéssel működni ezen a területen is.

Egy külső, szakmai tapasztalattal rendelkező alkalmazottakkal foglalkozó vállalkozó segítéségével ez biztosan töredék idő – és energiaráfordítással, sokszor havidíjas szolgáltatás keretein belül, hatékonyan és biztonságosan megoldható. Nem kell azon gondolkodni, hogy a munkavállaló megfelelően konzultál-e a jogi szakemberrel, nem kell ellenőrizgetnünk a jogszabályi megfelelést, a munkavédelmi oktatások lebonyolítását, a jegyzőkönyvek pontosságát, tartalmi elemeit, egy esetleges hatósági ellenőrzés során a külsős szakemberek megfelelő és gyakorlott segítséget tudnak nyújtani, nem beszélve arról, hogy számos kiegészítő szolgáltatást is igénybe vehetünk, attól függetlenül, hogy milyen profilú vállalatunk, milyen tevékenységet végzünk.

Természetesen, vannak olyan profilú cégek, akik számára nem csak a jogszabályok és azoknak való megfelelés a feladat, mert tevékenységükből adódóan fokozott figyelmet igényel ez a terület, a munkavállalók, a működés és a minőség biztosításának feladatai miatt. Számukra azt gondolom nem kérdés, hogy egy profi, lelkiismeretes és maximális szakértelemmel bíró munkát végző külső vállalat a kulcs a nyugodt és biztos működéshez.

Nem kérdés tehát, hogy bármilyen tevékenységet végez is vállalatunk, megéri az a ráfordítás amit egy külső szolgálató hatékony és profi munkája igényel, hiszen sokkal nyugodtabban tudunk figyelni az eredménymutatókra és a vállalat működésének koordinálására ha profi és szakértő csapat áll mögöttünk a munkavédelem területét illetően is.