A nagypapám meglepetése

Amikor gyerek voltam a szüleim rengeteget dolgoztak, és nagyon sokszor töltöttünk időt a nagyszüleimnél, a nagypapámmal kifejezetten sokat jártuk a természetet. Volt egy kis fólia sátruk is, és volt két sor szőlő, amit folyamatosan művelt, és azóta csak nagyobb kertet és több gyümölcsfát alakítottak ki, mint hogy csökkentették volna a művelendő terület nagyságát. Nem is bánjuk, mert tudom, hogy imádják, és őszintén, azt is tudom, és tudjuk, hogy addig jó, amíg lelkesek, amíg sokat mozognak, tesznek-vesznek a kertben, de bizony azért már idősek, úgyhogy szeretnénk megkönnyíteni a dolgokat, főleg azokat a feladatokat, amik nagy fizikai erőt igényelnek, ezért döntöttünk úgy, hogy a nagypapám következő szülinapi ajándéka egy kertitraktor lesz.

Hála a jó égnek, én az előző munkahelyem kapcsán jól ismerem az odisys céget, akiktől mindig nagyon kedves és mindenre kiterjedő segítséget kaptam, ezért fel is vettem velük a kapcsolatot, és bár nehéz ebben a járvány időszakban bármit is elintézni vagy akár venni, nagyon – nagyon kedvesen és készségesen nyújtottak ebben a témában most is segítő kezet nekünk, így már sikerült is kiválasztani a megfelelő kis járgányt, ami kellő segítséget fog tudni nyújtani a nagypapám számára, és a család összeállva ki is tudja fizetni hála a jó égnek.

Nagyon örülök, hogy egyáltalán olyan helyzetben és úgy élünk, hogy ezt meg tudjuk tenni, mert így biztos vagyok benne, hogy nagyon sokáig tudják majd még a nagyszüleim művelni a területeket, és sokkal jobban tudnak majd vigyázni a fizikai egészségükre, hiszen már nem huszonévesek. A mai világban pedig ezerszer egyszerűbb és gyorsabb sajnos valamilyen hasonló megoldást találni a fizikai feladatok nehézségeire, mint találni egy személyt, aki esetleg szezonális jelleggel, vagy akár folyamatosan segítene nekik ebben. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy a nagypapám élvezni is fogja a traktorozást. Így már alig várjuk, hogy megkapja a kis ajándékét és lássuk az arcán a gyermeki örömöt, az igazán meglepődött, de nagyon boldog mosolyt, ami ilyenkor jellemző rá. Biztosan nagyon fog neki örülni.